architectuur (0) interieur (0)

groepswoning LAN

zuiver volume in de helling

ontwerp De Beenhouwer Adriaan in uitvoering locatie Roosdaal opdrachtgever LAN oppervlakte 500 m2

Het ontwerp voorziet een meergezinswoning met 2 volledig gescheiden woningen, waarvan de rechter woning gebruikt zal worden door de bouwheer zelf. Het gebouw wordt echter ontworpen als 1 volume, wat de architecturale lijn enkel ten goede komt.

De gevels bestaan uit een gekalleide gevelsteen en houten buitenschrijnwerk. Door het hout in vertikale lamellen door te trekken als gevelbekleding, wordt de soberheid van het lijnenspel benadrukt.

Het gebouw wordt echt ingepland op het terrein en maakt handig gebruik van de bestaande helling naar de straat toe.

Op straatniveau worden de inkompartijen en de nodige kelders en garage voorzien.

Op tuinniveau worden de leefruimtes en de slaapkamers voorzien. De leefruimtes worden telkens volledig naar de tuinzijde gericht, terwijl de slaapkamers naar de straatzijde liggen. De suite van de rechterwoning wordt echter ook naar de tijnzijde gericht.

In de voorgevel genieten de kamers door middel van een halfhoge raampartij enerzijds van het landschap maar anderzijds ook van de nodige privacy naar de straat toe.
De teruggetrokken vertikale houten bekleding van de dubbele garage poort op het gelijkvloers wordt volledig doorgetrokken tot aan de glazen toegangsdeuren van de woningen, waardoor de inkomhallen genieten van natuurlijk daglicht, maar inkijk toch stijlvol vermeden wordt.

Ook de zuidgerichte achtergevel wordt volledig teruggetrokken, waardoor een luifel ontstaat voor de nodige zonnewering.

groepswoning LAN

architectuur (0) interieur (0)