architectuur (0) interieur (0)

woning NEY

lijnen snijden in het landschap

ontwerp De Beenhouwer Adriaan in uitvoering locatie Dworp opdrachtgever NEY oppervlakte 240 m2

Het ontwerp is gegroeid vanuit de stedenbouwkundige voorschriften, het hellend terrein, de fraaie zichten, de bestaande woning en het programma van de opdrachtgevers.

De woning voorziet inkom en slaapgedeelte op het bovenste straatniveau en leefruimte op tuinniveau. De voorgevel is bewust gesloten. De schil van het gebouw bestaat uit 2 materialen: de gevels worden voorzien in wit gekalleide gevelsteen, het buitenschrijnwerk wordt voorzien in natuurlijk aluminium.

Op de verdieping komt men overdekt binnen, langs de carport met fietsenberging. Na de voordeur kan men vanuit de inkomhal ofwel via de trap de leefruimte bereiken ofwel via een pivotdeur de nachthal naar de slaapkamers bereiken.

Op de onderste verdieping wordt de oude kelder deels gebruikt als vestiaire en bergruimte en deels als keuken. De wand vanaf de muur van het toilet tot aan de keuken wordt volledig ontworpen in hout en gaat door tot in de keuken die zich ook in het oude gedeelte bevindt. De wand van de leefruimte wordt voorzien in gekalleide gevelsteen en dit vanaf de buitenmuur leefruimte tot aan de voordeur.
De leefruimte is ruim en richt zich enerzijds volledig naar het landschap en anderzijds naar het zuiden. Op het zuiden wordt er een ingewerkt luifel voorzien. Hierdoor ligt de grote raampartij in hetzelfde valk als het aanrecht van de keuken, met groot raam naar de tuin.

woning NEY

architectuur (0) interieur (0)