architectuur (0) interieur (0)

woning BIN

snijdende lijnen in het glooiende landschap

ontwerp Adriaan De Beenhouwer in uitvoering locatie Herne oppervlakte 600 m2

Niveau 0 wordt iets hoger geplaatst dan het oorspronkelijk terreinprofiel zodanig dat de helling naar de ondergrondse garage aanvaardbaar is en we een architecturaal spel krijgen van lijnen die als het ware de woning vergroten.

Op het gelijkvloers bevindt zich de inkomhal met het gastentoilet, de berging, de toegang tot de ondergrondse garage, de trap naar niveau +1, een grote vestiaire met ingewerkte deur naar de bureauruimte met een groot raam met zicht op de weilanden.
Een glazen deur scheidt de leefruimte van de inkomhal. De ruime leefuimte met open keuken en keukeneiland is volledig gericht op de tuin en het royale terras met overdekte luifel, die dienst doet als zonnewering en overdekt terras bij de zitruimte. Het zwembad met plage wordt voorzien aan het terras en wordt aan de buitenkant bekleed met dezelfde gevelsteen als de woning, waardoor de architectuur verlengt wordt.
De speelruimte aan de voorgevel is zowel betrokken met de leefruimte dmv. een kastenwand met ingewerkte waskoker, als afgesloten dmv. een schuifdeur.
Aan de voorgevel wordt er ook een terras voorzien met uitzicht op de velden.

De gehele woning wordt volledig onderkelderd. Op niveau -1 bevinden zich de garage voor 2 wagens, fietsenstalling voor 4 fietsen, technische ruimte, wasruimte (met waskoker), 2 kelderbergingen en een polyvalente ruimte.

Op de verdieping bevindt zich aan de achtergevel de masterbedroom met dressing, badkamer met bad, douche, wc en make-up tafel.
Aan de voorgevel van de woning bevinden zich 3 slaapkamers. De toegang tot deze slaapkamers is via weggewerkte deuren in de opbergkasten van de nachthal. Het toilet en badkamer 2 zijn toegankelijk via de nachthal. Deze badkamer heeft een dubbele lavabo en douche en tevens ook de waskoker.

woning BIN

architectuur (0) interieur (0)