architectuur (0) interieur (0)

verbouwing villa met tandartsenpraktijk BRUYCK

tandartsenpraktijk snijdt in bestaande woning

ontwerp Adriaan De Beenhouwer in uitvoering locatie Halle opdrachtgever BRUYCK

De nieuwe praktijk snijdt als het ware in de bestaande woning.

Binnen het bestaande volume op het gelijkvloers aan de voorgevel (vroegere inkomhal en eetruimte) wordt er een kabinet, wachtruimte, balie, labo, wc tandartsen en wc patiƫnten voorzien.
Aan de rechterkant van de woning wordt er een nieuw volume bijgebouwd. Aan de zijgevel bevinden zich dan de twee andere kabinetten, rx ruimte, sterilisatie en de trap naar de nieuwe kelder. De praktijk heeft nu 3 kabinetten.

In de nieuwe kelder is er een technische ruimte, opslagruimte, keuken en doucheruimte voorzien voor de praktijk.

Er wordt een nieuwe private overdekte inkom gecreƫerd aan de rechterzijde van de aanbouw. De inkomhal bestaat uit een vestiaire, wc en zitbank. Door ramen te plaatsen langs de tuin krijgt de inkomhal een ruim en open gevoel en een directe connectie met de leefruimte.

Aan de achtergevel wordt de schuine gevel weggewerkt en wordt de eetruimte en leefruimte geplaatst. Deze hebben door de vele glaspartijen een ruim gevoel en een directe connectie met de tuin. Naast de eetruimte bevindt zich het bureau, afsluitbaar met glazen schuifwanden.

De keuken is ruim en licht en open naar de leefruimte. De zitbank van de gang wordt bewust aan het einde gerealiseerd, zodat de keuken nog een ruimer zicht op de tuin krijgt.

De nieuwe gevel zal bekleed worden met houten verticale latten.(gebrand hout)
Het nieuwe buitenschrijnwerk in zwarte aluminium.
De overige nieuwe gevels zijn in witte crepi.

verbouwing villa met tandartsenpraktijk BRUYCK

architectuur (0) interieur (0)