architectuur (0) interieur (0)

tandartsenpraktijk B

praktijk op een sokkel

ontwerp Adriaan De Beenhouwer in uitvoering locatie Halle

De tandartsenpraktijk rust op een zwarte teruggetrokken volume, waardoor het lijkt te zweven.
Omwille van dit teruggetrokken volume, krijgen we een overdekte inkom voor zowel de praktijk als het appartement. De praktijk is rolstoeltoegankelijk en bereikbaar door middel van een lift of trap naar de eerste verdieping. De lichte inkomhal met wc en tandenpoetsruimte voor de patienten gaat naadloos over in de ruime wachtruimte. Een kamerhoge raampartij staat bewust in relatie met zijn omgeving: hier leeft een tandartsenpraktijk.

Na de balie vinden we 3 ruime kabinetten, allen met zicht op de achterzijde, een sterilisatie, wc voor tandartsen en RX-ruimte.

Er werd bewust gekozen voor een aparte inkom/exit mogelijkheid voor de tandartsen en dit via een beveiligde lift toegang. De leveringen en het aanvullen van de stock kunnen ongemerkt gebeuren, maar ook de tandartsen kunnen naar de gemeenschappelijke ruimte of naar buiten gaan, wanneer ze dit wensen.

Op het tweede niveau vinden we aansluitend aan de eetruimte een lockerruimte met douche en wc. De eetruimte grenst aan een ruim terras achteraan. Verder vinden we hier ook nog een kleine fitness ruimte terug.

Het appartement bestaat uit een ruime leefruimte met hoge raampartij, die direct toegang geeft tot de tuin, 2 slaapkamers en een badkamer met douche.

Achter de tuin bevinden zich de parkeerplaatsen en de fietsenberging.

Er werd gekozen om het gebouw zo luchtig en leesbaar mogelijk te maken. We zijn er ons van bewust dat er aan de rechterzijde ooit eens kan gebouwd worden, maar door middel van V-stalen steunkolommen maken we ons los van de toekomst en kunnen we intussentijd genieten van de huidige meerwaarde van een halfopen volume.

tandartsenpraktijk B

architectuur (0) interieur (0)