architectuur (0) interieur (0)

woning MOM

een hedendaagse schuurwoning met zicht op de velden

ontwerp Adriaan De Beenhouwer in uitvoering locatie Beersel opdrachtgever MOM oppervlakte 550 m2

Het ontwerp voorziet 2 zuivere volumes die als het ware in elkaar snijden. Het volume met plat dak start aan de voorgevel met een strakke gesloten gevel, waarachter zich de garage bevindt en wordt aan de achterzijde volledig opengetrokken met kamerhoge raampartijen op het zuidwesten, die rechtstreeks in contact staan met de tuin en het zwembad. Het volume met hellend dak werd ontworpen met een ruime centrale open inkomhal, mety architecturale vide tot in de nok van het dak. De inkomhal verbindt de verschillende ruimtes op het gelijkvloers en de verdieping.

Op het gelijkvloers vinden we een ruime garage met fietsenstalling, een inkom met vestiare en verborgen deur naar het bureau met zicht op het fraaie landschap. Vlakbij de glazen pivotdeur naar de leefruimte bevindt zich de lift, het toilet en de berging met douche en rechtstreekse toegang tot de tuin. De leefruimte richt zich volledig tot de tuin met zwembad en is ruim met open keuken en veel natuurlijk licht. Centraal aan de keuken en eettafel bevindt zich een architecturale hanghaard.

Op de verdieping bevindt zich de suite van de ouders met een dressing, een ruime badkamer en een slaapkamer met balkon gericht op het landschap. Verder zijn er nog 2 ruime slaapkamers voor de kinderen, met aparte badkamer en een ruime was- en strijkruimte, die tevens via een binnenraam in contact staat met de vide van de inkomhal.

De woning wordt volledig onderkelderd.
De huid van de woning wordt bekleed met donkergrijze leien en hout gevelbekleding.

woning MOM

architectuur (0) interieur (0)