architectuur (0) interieur (0)

woning BERG

horizontale lijnen

ontwerp Adriaan De Beenhouwer in uitvoering locatie Eigenbrakel opdrachtgever BERG oppervlakte 600 m2

De woning wordt gekenmerkt door een doorlopende overkraging die de horizontale belijning van de architectuur benadrukt. De overkraging start aan de inkom en loopt helemaal door tot aan het binnenzwembad. Volgens de locatie op het plan krijgt deze meerdere functies: overdekte inkom, carport, zonnewering, luifel, verlenging van de binnenruimte naar buiten toe,enz…
Het buitenschrijnwerk wordt bewust dieper geplaatst, om het binnen-buiten verhaal van het U-vormige plan nog verder te versterken: de vloeren en plafonds lopen van binnen naar buiten door en de buitenpatio wordt een binnenpatio. De dieperliggende beglazing wordt afgewisseld met zwarte aluminium beplating, waardoor er een speels karakter gecreëerd wordt en de luifel als het ware nog meer zweeft. In de teruggetrokken zwarte aluminium doos aan de voorzijde van de woning zitten de deuren van de buitenberging en de berging van de keuken verborgen. De carport zelf wordt gescheiden door een losstaande muur die vertrekt vanuit de opening in de luifel aan de zuid-zijde van de keuken.
In deze opening bevindt zich een boom, die zorgt voor de nodige schaduw tijdens de zomermaanden.

woning BERG

architectuur (0) interieur (0)