architectuur (0) interieur (0)

verbouwen van een woning RLECL

bestaand versus nieuw

ontwerp Adriaan De Beenhouwer in uitvoering locatie Dworp opdrachtgever RLECL oppervlakte 320 m2

De bestaande woning wordt zoveel mogelijk behouden. Enkel aan de linkergevel wordt er een nieuwe uitsprong gemaakt. De gevels van de bestaande woning worden gevrijwaard en gerenoveerd. De nieuwe dragende structuur en isolatie zal aan de binnenzijde van de bestaande gevels worden opgetrokken, waardoor de bestaande steen enkel nog als gevelsteen fungeert. Hierdoor is het mogelijk om een vrij en open plan te creëren, te voldoen aan de hedendaagse energetische eisen en een nieuwe verdiepingsvloer te plaatsen.

De uitbreiding wordt in hetzelfde vlak en in dezelfde steen als de bestaande gevel opgetrokken. Nadien wordt de volledige gevel gekalleid in 1 zelfde kleur.

De ruime inkomhal bestaat uit een vestiaire, een gastenwc en een trap naar de verdieping. Via een glazen pivoterende deur komt men in de leefruimte. Hier is voldoende plaats voor een ruime eettafel. De zitruimte, eetruimte en keuken vormen één geheel. De zitruimte met grote raampartijen is georiënteerd naar het westen en aan de linkerzijde is er een kleine luifel. Grenzend aan de raampartij van de linkerzijde zal een terras gecreëerd worden.
In de ruime open keuken is er een zitgelegenheid aan het keukeneiland. De kastenwand reikt tot aan de voorgevel en vormt een geheel met het bureaumeubel.
In deze kastenwand wordt een verborgen deur geplaatst die toegang geeft tot de bestaande berging en garage.
Via de deur bij de keuken heeft men toegang tot de kelder.
In de inkomhal kan men via de trap naar de eerste verdieping.
De verdieping bestaat uit 2 kinderkamers, een aparte wc, een kleine badkamer met douche en wastafel en een royale slaapkamer met dressing en badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel. Deze ruime slaapkamer is gelegen aan de achtergevel van de woning.
In deze kamer wordt er gewerkt met diepe kasten die starten op de 2 meter vrije hoogte lijn en onder het schuin gedeelte van het dak worden geplaatst. Hierdoor is er veel opbergruimte en wordt er ook een ruime dressing gecreëerd, die toch handig te gebruiken blijft. De douche met glazen wand geeft een open gevoel naar de slaapkamer toe.

verbouwen van een woning RLECL

architectuur (0) interieur (0)