architectuur (0) interieur (0)

woning VDV

verbouwen van een woning tot hedendaagse architectuur

ontwerp Adriaan De Beenhouwer in uitvoering locatie Halle oppervlakte 400 m2

De bestaande woning wordt grondig verbouwd met behoud van alle buitenmuren en betonnen vloerplaten. Op het gelijkvloers komt er een uitbreiding aan de linkergevel. Het bestaande hellend dak op de 2de verdieping wordt gesloopt omdat dit niet verenigbaar is met de zuivere architecturale lijnen van de architectuur.

De luifel snijdt als het ware in de architectuur en gaat helemaal rondomrond de woning en zorgt voor de nodige zonnewering en beschutting.
Op het gelijkvloers bevinden zich de zeer ruime inkomhal met aangepaste trap naar de verdieping, gastentoilet, vestiaire, toegang tot de bureau, toegang tot de kelder en toegang tot de sauna met uitzicht op het terras en tuin en een douche.

Via de dubbele pivoterende deuren komt men in de ruime leefruimte met zitruimte, eetruimte, open keuken met eiland en aangrenzend terras. De grote glaspartijen laten het zonlicht royaal toetreden tot de woning.
Het niveau verschil met de tuin wordt overbrugd door middel van een hellend vlak, dat toegang geeft tot het zwembad (8mx4m) en poolhouse met keuken en overdekt liggedeelte.

Op de verdieping bevinden zich slaapkamer 1 met dressing en aangrenzend dakterras, en de kinderkamers met een badkamer met dubbele lavabo en douche en aparte wc.

De gehele woning wordt wit gekaleid met geannodiseerde ramen.

woning VDV

architectuur (0) interieur (0)