architectuur (0) interieur (0)

verbouwing van een hoeve tot welzijnshuis met appartement MUYS

architectuur in natuur

ontwerp Adriaan De Beenhouwer in uitvoering locatie Sint-Laureins-Berchem opdrachtgever MUYS oppervlakte 400 m2

De rechterzijde van de woning wordt volledig gerenoveerd tot een wellness ruimte op het gelijkvloers en een appartement op de verdieping.
De publieke toegang tot deze wellness bevindt zich aan de voorgevel en wordt volledig in glas voorzien, zodat de balie onmiddellijk zichtbaar is en verwarring uitgesloten wordt. De nodige aanpassing aan de inrit en de parking werd op plan voorzien.
Na ontvangst aan de balie, kunnen de gasten zich omkleden in de kleedruimte met lockers. Aansluitend aan de lockers vinden we ook het toilet terug en de doucheruimte, zodat men zich men voor, tijdens en na het gebruik van de wellness faciliteiten gemakkelijk kan spoelen.
De wellness bestaat uit een sauna, een stoombad, een relaxruimte met loungebar en een buitenruimte met zwemvijver en vuurkorf. De sauna werd zo ontworpen dat deze niet enkel zicht heeft op de binnenpatio, maar ook op het achterliggende landschap, via een raam in de relaxruimte.
In de relaxruimte voorzien we, naast de loungebar, ook tevens van een afsluitbare keuken. Tussen de meubels van de bar en de keuken worden de treden weggewerkt die het niveau verschil opvangen.
Door middel van kamerhoge raampartijen geniet de relaxruimte van een zicht op de zwemvijver en het adembenemende landschap. Hierdoor ontstaat er een constante relatie tussen wellness en natuur.
De buitenruimte bevindt zich op hetzelfde niveau als de relaxruimte. Het niveauverschil tussen de private woning en de relaxruimte wordt opgevangen door middel van een keermuur, die handig achter de ligstoelen van het zwembad gepositioneerd werd, zodat men windvrij kan genieten van zwemvijver en zon.
In het terras wordt er ook een verzonken vuurkorf voorzien.

Om een correcte circulatie mogelijk te maken en vooral een goede scheiding tussen de private gedeelten, de publieke gedeelten en het appartement, werd de open gaanderij als schakel ontworpen met de nodige afsluitbare deuren.
Zo kan de wellness perfect apart van het appartement gebruikt worden en kan de private woning ten aller tijden afgescheiden worden. Ook het niveauverschil buiten zorgt voor de nodig privacy tussen de private woning en de wellness.

verbouwing van een hoeve tot welzijnshuis met appartement MUYS

architectuur (0) interieur (0)