architectuur (0) interieur (0)

Woning L

verlangen naar zuiverheid en ruimte

ontwerp Henk De Beenhouwer datum 1995 locatie Rotselaar opdrachtgever L oppervlakte 400 m²

Het terrein met 12 m niveauverschil biedt een prachtig vergezicht. Vanop de iets ingegraven parkeerruimte vertrekt, op de kruising van lange keermuren achter een poortje, de buitentrap naar het huis. Binnen is alles opengewerkt en gericht naar landschap en zon. Een grijs vlak, dat alle verkeer scheidt en bindt, doorbreekt het volume van het huis. Een smalle lange lichtstrook ernaast versterkt dit gebaar. Zoveel  als mogelijk worden deuren weggewerkt  achter  coulisse-muren. Een schuifwand geeft flexibiliteit aan de leefruimte.Vlakken worden, volgens hun functie en doel gemaakt uit bepleisterde baksteen,hout,staal, glas, of …licht.

Woning L

architectuur (0) interieur (0)