architectuur (0) interieur (0)

woning VD

scharnieren tussen steenweg en verkaveling

ontwerp Henk De Beenhouwer datum 1994 locatie Dworp opdrachtgever VD oppervlakte 250 m²

Het kleine sterk hellende trapeziumvormig hoekterrein, paalt aan de drukke Alsembergsesteenweg en de Gravenhoflaan. Het verkapte volume v.d. woning maakt de niveau-overgang tussen beide straten en is een verkleinde kopie v.h.bouwperceel. De ronde trapkoker met kegelvormige lichtkroon vormt de scharnier die alles verbindt. De 2 assen van beide straten worden getoond in de vloeropbouw v.d. natuursteen en v.h. parket. De intimi komen binnen langs de “achterdeur” via een hellend vlak naar het terras. De muren van dit vlak maken de tuin privé tov de drukte van de steenweg. Een gebogen zonneluifel boven het terras vormt de entree tot de verkaveling.

woning VD

architectuur (0) interieur (0)