architectuur (0) interieur (0)

woning E

het verhaal van de verdwenen gemene muur

ontwerp Henk De Beenhouwer datum 1995 locatie Groot-Bijgaarden opdrachtgever E oppervlakte 220 m²

Dit zacht hellende “overschot”-terrein was voorzien voor een 3-gevel. Nieuwe regelgeving voorzag een 4-gevel. Het ontwerp vertelt het relaas v.d. verdwenen-herboren gemene muur : de linkergevel is statisch en enkel muurvlak met inkijkvrije verticale ramen. Het verticale muurvlak loopt door in de kroonlijst en wordt daar een horizontaal vlak. Vooraan en rechts is alles dynamisch en volume. Om de voorgevel, // met de straat, te verlengen, vloeit deze in een bocht weg in de rechter gevel. Om de kleine rechterbuur enigszins te ontzien, wordt de verdieping teruggetrokken. Kleuraccenten duiden invullingen, kasten aan.

woning E

architectuur (0) interieur (0)